Унесите тражени појам.

Чланак

Сарадња са СУБНОР- ом Лаћарак 2017

Сарадња са СУБНОР- ом Лаћарак 2017

У оквиру обележавања Новембарских дана града Сремске Митровице, у нашој школи се се већ другу годину за редом одржава јавни час историје посвећен историји НОР-а и локалној историји Лаћарка. Ове године, управо 1. новембра уприличен је овакав један час под називом „У име народа, у име слободе“ . Организовали су га актив наставника историје, актив наставника ликовног и наставник музичке култура са школским хором. Гости су нам били представници СУБНОР-а Лаћарак и ученици других митровачких основних школа, а  часу су присуствовали ученици осмих разреда наше школе, који су положили и венце на спомен обележје страдалима у Другом светском рату у центру Лаћарка.

Представници СУБНОРа  причали су ученицима  о борбама за ослобођење у Лаћарку и Сремској Митровици, о личностима које су биле значајне у овим ратним годинама, о народним херојима и другим јунацима, мање познатим, а подједнако значајним.Ученици су имали прилику да питају, да причају о својим бакама и декама који су такође учествовали у рату, тако да се интерактивним учешћем   овај час претворио у драгоцено посећање на овај део наше историје.

Сарадња са борачким удружењем нашег села одвија се стално и континуирано током целе школске године. Ђаци се радо одазивају и присуствују свим манифестацијама које организује СУБНОР Лаћарка , кроз активности унутар школе и на часовима историје учи се о  локалној историји, представници СУБНОР- а радо долазе на наше угледне часове и све школске манифестације. Наш циљ је да и даље наставимо нашу сарадњу и  да је унапредимо у циљу неговања наше историје , традиције и историјског наслеђа.