Унесите тражени појам.

Чланак

Саопштење за јавност Синдиката радника   ОШ „Трива Витасовић Лебарник“

Саопштење за јавност Синдиката радника  ОШ „Трива Витасовић Лебарник“

Саопштење за јавност Синдиката радника 

ОШ „Трива Витасовић Лебарник“

поводом неумесних коментара са друштвених мрежа

      У сваком селу постоје три човека без којих се не може: ветеринар, свештеник и учитељ.

      Стока мора бити здрава и напредна. Људи се венчавају, крштавају, умиру. А деца? Деца треба да спознају све путеве знања који су им доступни, да би пронашли свој и постали добри и честити људи. 

      У нашем селу, Лаћарку, постоје људи који не знају да је реч написана на друштвеној мрежи ЈАВНА РЕЧ, доступна свима. Јавна реч са собом носи одговорност јер је упућена јавном мњењу, читавом селу а и шире, где год има интернета.

      Ако идете по читавом селу, и о некој особи говорите неистине, вређате је и намерно јој рушите углед, та особа, са доказима, може да Вас лично, тужи, за клевету и увреду части, чак и за нанет душевни бол. 

      Неколико наставника наше школе већ неко време трпи виртуелно насиље. Јавно су изнете неистине о раду и понашању наших колега на друштвеним мрежама. 

      Проблеми се не решавају на овај начин, кријући се над тастатуром иза лажног профила. 

      Оштро осуђујемо овакве поступке. Водимо школу а не ријалити програм. Синдикат ће стати иза својих радника, ако буде потребе.

      Наша је школа свима отворена. Сваком родитељу, сваком старатељу, баки, деки, сваком Лаћарцу, поготово онима што се јуначе над тастатуром. Отворени смо за сваку констуктивну критику, сугестију, савет, сарадњу. Село не може без школе, нити школа може без села. 

      Ако родитељи не поштују наставнике, неће их поштовати ни деца. Ако деца немају поштовања према наставницима, онда ништа од њих не могу научити. 

      Одрасли људи треба да буду пример деци како се решавају проблеми. Деца уче примером. Какви смо ми данас, таква ће нам и деца бити.  

      Ми, у школи, сносимо одговорност за јавну реч, свакодневно.

      А Ви?

 

Заменик председника синдиката

Лазар Вулић, професор српског језика

30.10.2022. год.