Унесите тражени појам.

Чланак

„За Александра“

„За Александра“

Последње недеље првог полугодишта ове школске године, прошле су у знаку  хуманитарне акције под називом “ За Александра“ чији циљ је био да се скупе средства за нормалан и срећан живот овог девeтогодишњег дечака. Покретачи ове акције су били ученици 6-3 који похађају  изборни предмет Грађанско васпитање.

Кроз овај предмет  ученици  формирају слику о томе шта је срећно и функционално друштво и како можемо допринети, макар и ситним поступцима, његовом побољшању. Путем ове акције, наши ученици су показали  хуманост и учинили да један малишан срећно дочека новогодишње празнике. 

Александар Панић је дечак чија је животна прича одмалена била тешка. О њему и његовој тешкој ситуацији изваштавале су бројне новине и телевизије.

Поред ученика који су покренули акцију, учествовали су и родитељи и ученици других виших и нижих разреда.   Прикупљено је довољно слаткиша, школског приборa и одеће за прави, слатки новогодишњи пакетић. Прикупљене ствари  Александру и његовој мајци су уручили Бојана Ловчанин, представник Ђачког парламента, и Марко Перић, представник одељења 6-3.